در مقاله زیر سعی داریم نکات اساسی برای پیشرفت در حسابداری را برای شما عزیزان بازگو کنیم تا با رعایت این قوانین پیشرفت روزافزونی در حرفه خود داشته باشید.
همه ما می دانیم که برای رسیدن به درجات عالی شغلی و به تبع آن درآمد بیشتر باید بهترین بود. در ابتدا باید توجه داشته باشید که حسابداری یکی از مهمترین سمتهای شغلی است. زیرا حسابدار شخصی است که تمام لمور مالی و دارایی پروژه، کسب¬وکار و مجموعه را مدیریت میکند و فقط کافیست در تهیه یا ثبت گزارشات، اشتباه کوچکی کند تا دچار دردسر شود.
اما ما برای بهترین حسابدار شدن به شما جندین راهکار پیشنهاد میکنیم .
تحمل و تمرکز بالا :
از دیگر نکات موفقیت در این حرفه افزایش تحمل و تمرکز است که باعث افزایش دقت و کاهش میزان خطا میشود. برای موفقیت در این حرفه و در نهایت بهترین حسابدار شدن، افزایش تمرکز بسیار ضروری است چون در این حرفه با اعداد و ارقامی سر و کار داریم که سرنوشت مالی و مالیاتی یک شرکت را رقم خواهد زد و کافیست به جای تقسیم عددی را ضرب کنید تا به مراتب مالیات بیشتری را بپردازید.
روابط عمومی بالا:
شاید بسیاری از افراد گمان کنند روابط عمومی و اجتماعی هیچ تاثیری در این شغل ندارد اما برعکس! فرد حسابدار زمانی که روابط عمومی خوبی داشته باشد و بتواند با سایر اعضا و بهخصوص مدیران مجموعه ارتباط برقرار کند، قطعا پس از مدتی کوتاه تبدیل به بهترین حسابدار خواهد شد.
علاقمند بودن به آموزش حسابداری:
تا زمانی که به یادگیری فرمولها و روشهای تخصصی آن علاقمند نباشید و فقط به دلیل رسیدن به شغل پردرآمد به سراغ این رشته بروید قطعا تمام فنون و اصول آن را نخواهید آموخت و بهترین نخواهید شد. صرفا با یادگیری مهارتهای حسابداری توسط مدیران مالی با تجربه میتوانید گامی سریع برای بهترین شدن را برداشته و از این حرفه به درآمدی عالی برسید.
آموزش تمام نرمافزارهای حسابداری:
باتوجه به اینکه امروزه مشاغلی مانند حسابداری با نرمافزارهای مختلف سروکار دارند یادگیری و مسلط بودن به آنها میتواند حسابدار معمولی را به یک حسابدار کاربلد و زبده تبدیل کند. علاوه بر این، آموزش کار با نرمافزارهای این چنینی باعث راحتی و سرعت گرفتن امور نیز میشود. و در نهایت آموزش حسابداری با تمام شاخههای آن در تبدیل به بهترین شدن بسیار تاثیرگذار است.
مهارت تجزیه و تحلیل اطلاعات، دادهها و اسناد
فرد حسابدار باید در ابتدای راه، به درک درستی از ماهیت سیستم حسابداری و وظایف یک شخص به عنوان حسابدار برسد تا پس از قدم نهادن در این راه قدرت ثبت اطلاعات، تجزیه و تحلیل آنها، و صدور اسناد را داشته باشد و حتی بتواند با استفاده از قدرت تجزیه و تحلیل بالا اطلاعات موجود در اسناد را برای سایر افراد نیز تحلیل کند.
مهارت در کار با نرمافزارهای حسابداری:
آشنایی با نرمافزارهای حسابداری و کسب مهارت کار با این نرمافزارها که میتوان گفت دارای تنوع بالایی هستند قطعا نقش بزرگی در موفقیت شغلی حسابدار ایفا میکند. زیرا در حال حاضر به دلیل گسترش رویدادهای مالی بدون استفاده از این نرمافزارها سرعت کار کاهش مییابد و حسابدار عملا نمیتواند کاری از پیش ببرد.
از مهمترین نرمافزارهای این رشته میتوان به مواردی از قبیل؛ نرمافزارهای حقوق و دستمزد، حسابداری مالی، حسابداری انبار، خزانه داری و … اشاره کرد که در آموزش حسابداری پایه حداقل یک نرمافزار عمومی و در آموزش حسابداری پیشرفته چندین نرمافزار مرتبط با گرایش، آموزش داده میشوند.
مهارت کامپیوتری و کار با ابزارها
در زمانهای قدیم اطلاعات مالی بنگاههای صنعتی و یا کسبوکارها برروی برگه کاغذی ثبت و در پوشهها یا فایلهای دستی نگهداری میشدند که این کار مشکلات عظیمی در پی داشت اما اکنون تمام اطلاعات و گزارشات مالی تنها در یک نرمافزار کامپیوتری با نام نرمافزار Excel یا صفحه گسترده ثبت میشوند تا دسترسی به آنها آسانتر باشد.
بنابراین حسابدار باید تا حدودی با این قبیل نرمافزارها آشنا باشد تا بتواند اطلاعات جمعآوری شده را در آن ثبت کرده، از آنها گزارش تهیه کند و در صورت لزوم آنها برای ارائه به سایر افراد تکثیر کند. نکته: به نحوه کار با نرمافزار Excel نیز در جلسات آموزش حسابداری، اشاره میشود اما فرد برای مسلط شدن به این برنامه می تواند از یک استاد کامپیوتر کمک بگیرد.
آشنایی با قوانین مرتبط با حسابداری:
هر فردی با هر سمت شغلی که دارد موظف به رعایت قوانین و موازین قانونی مرتبط با آن شغل است، حسابدار هم از این قاعده مستثنی نیست و باید تمام قوانین و مقررات را رعایت کند و در حیطه قوانین و مقررات وظایف شغلی خود را انجام دهد. از جمله قوانین مرتبط با این رشته میتوان به قوانین مالیاتی، قانون کار و قوانین بیمه اجتماعی اشاره کرد که یادگیری هر یک از این قوانین و عمل به آنها در جای خود حائز اهمیت بوده و باعث پیشرفت شغلی حسابدار میشود.
مهارت در محاسبه دستمزد پرسنل:
حسابدار در هر جایگاه شغلی مرتبط با سیستم حسابداری که باشد باید قوانین حقوق و دستمزد را بداند تا در زمان محاسبه حقوق و دستمزد، پاداش و مزایای پرسنل بر طبق این قوانین عمل نماید.
مهارت در تهیه اظهارنامه مالیاتی:
طبق قانون مالیات تمام افراد اعم از حقیقی و حقوقی موظفند اظهارنامه مالیاتی بر درآمد را جهت تعیین میزان مالیات متعلق به کسبوکارشان، تکمیل کنند. انجام این کار در کسبوکارهای گسترده برعهده حسابدار است بنابراین ایشان باید از تمام قوانین مالیاتی، موعد تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات مرتبط با اظهارنامه مالیاتی و مشخصاتی که باید در آن وارد شود مطلع باشد.
نکته: به قوانین مالیاتی پایه نیز در کنار آموزش حسابداری اشاره میشود. اما باتوجه به اینکه این قوانین ممکن است پس از مدتی تغییراتی هرچند جزئی داشته باشند، حسابدار باید هر سال پیش از تکمیل اظهارنامه مالیاتی اطلاعات خود را بروز کند.
مهارت دفاع در مقابل مراجع و سازمانها اخذ مالیات:
پس از تکمیل اظهارنامه مالیاتی، سازمان مربوطه برحسب اطلاعات وارد شده مبلغی را به عنوان مالیات تعیین میکند که در بسیاری از مواقع مبلغ اعلام شده برخلاف انتظار مودی مالیاتی است. در چنین مواقعی حسابدار باید مهارت لازم برای اعتراض را داشته باشد و اعتراضی قانع کننده به مراجع ذیربط ارائه دهد.
مهارت در تهیه گزارشات فصلی خرید و فروش:
اصلیترین وظیفه حسابدار تهیه گزارش از اطلاعات مالی یک پروژه و کسبوکار است که گزارشات خرید و فروش نیز نوعی از اطلاعات مالی به حساب میآیند. حسابدار باید مهارت لازم جهت تهیه گزارشات ماهانه، فصلی و سالانه خرید و فروش را داشته باشد و در مواقع ضروری از قبیل واگذاری سهام، تکمیل اظهارنامه مالیاتی و … از آنها استفاده کند.
مهارت تهیه دفاتر قانونی:
دفاتر قانونی حسابداری دفاتر مورد تایید قانون هستند که تمام اسناد حسابداری باید در آنها ثبت شده و در مواقع ضروری به مودیان قانون ارائه شود. بنابراین شخص حسابدار باید با دفاتر قانونی و مراحل تهیه و ثبت دفاتر قانونی به صورت کامل آشنا باشد.
با رعایت این اصول میتوانید در کمترین زمان به یک حسابدار خبره تبدیل شوید و پله های ترقی را هر چه سریع تر طی کنید.